• dilluns, 17 de de febrer de 2020

L’ESPAI FOMENTARÀ DINÀMIQUES DE REFLEXIÓ I OFERIRÀ ATENCIÓ I SEGURETAT A TOTES LES DONES

LA FESTA MAJOR DE CASTELL D’ARO 2019 ESTRENA UN “PUNT LILA” PER LLUITAR CONTRA LA DISCRIMINACIÓ PER RAÓ DE GÈNERE I LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

nomes-si-es-si
nomes-si-es-si

La Festa Major de Castell d’Aro 2019 estrena enguany, com a novetat, un Punt Lila amb la voluntat de sensibilitzar i eradicar les situacions de violència sexista en el context de la celebració i alhora fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, lluitar contra la violència masclista, i així poder gaudir d’unes diades de gaudi amb llibertat i seguretat i aconseguir una Festa Major lliure d’agressions sexistes. Impulsat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, el Punt Lila estarà actiu les nits del 7 i el 10 de setembre, des de les 23 h i fins a fi de l’activitat nocturna, de la mà de psicòlogues del Grup Nut, especialitzades en violències masclistes, intervenció en situacions de crisi i la perspectiva de gènere.

Una acció amb un protocol d’actuació i de funcionament consensuat i coordinat conjuntament pel Grup Nut, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, el Cos de Mossos d’Esquadra, l’Associació Casino Castellarenc (entitat organitzadora de la Festa Major) i els serveis municipals de Benestar Social i Dinamització Comunitària: i alhora en contacte amb el personal sanitari i de seguretat. El Punt Lila doncs, ofereix suport, assessorament, atenció i seguretat per a les dones per informar, prevenir i abordar qualsevol de les situacions de violència masclista -física, psicològica o sexual- que es puguin generar el context de l’oci nocturn.

Alhora també esdevé un espai visible i dinàmic de sensibilització en per unes relacions d’igualtat i respecte, oferint activitats i dinàmiques de reflexió i debat. L’acció també es visualitzarà amb una gran pancarta amb el missatge Viu la festa lliure d’agressions masclistes i LGBTIfòbiques, la distribució de xapes amb el lema Només si és si i la difusió d’aquests missatges periòdicament per la megafonia de la Sala Polivalent de Castell d’Aro. La Festa Major d’enguany ofereix una trentena d’activitats de 6 a l’11 de setembre de caràcter popular, per a totes els gustos i edats i majoritàriament gratuïtes amb la música com a gran protagonista, però també amb propostes esportives, infantils o d’arrel tradicional.

Paral·lelament en aquesta acció, a nivell municipal des de fa uns mesos s’està treballant en l’elaboració del Pla d’Igualtat Ciutadana 2019-2023 amb la voluntat d’ampliar la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les polítiques i accions que es duguin a terme des de l’Ajuntament. El document final que s’està elaborant amb la col·laboració de la consultora Igualtat Creativa ha d’impulsar la conscienciació en polítiques d’igualtat. L’anàlisi de la realitat i les propostes de millora sorgiran a patir d’una diagnosi elaborada amb la informació recollida mitjançant diversos tallers participatius i entrevistes amb personal municipal, representants polítics, entitats i ciutadania, que també hi pot participar mitjançant una enquesta en línia.