• dimarts, 14 de de juliol de 2020

Fase 3: tot el que has de saber sobre l’última etapa de desconfinament a Sant Feliu de Guíxols

fase3-SFG
fase3-SFG

Sant Feliu de Guíxols entrarà en fase 3 de desconfinament dilluns que ve, 15 de juny. Així ho ha anunciat el Ministeri de Santitat del govern de l’Estat, que ha aprovat la proposta que havia fet el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb la regió sanitària de Girona també avançarà de fase la demarcació de la Catalunya Central.

Amb l’entrada a nova etapa es flexibilitzen una mica més les restriccions imposades per a contenir la propagació del coronavirus. Un dels canvis més significatius és la mobilitat lliure entre regions sanitàries en fase 3 que siguin contigües, sempre dins de Catalunya. Es tracta d’una mesura implementada pel govern de la Generalitat i que aquesta setmana ja s’ha posat en pràctica a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. En el cas dels residents a la regió gironina es podrà accedir a la zona de la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu i l’Aran, si bé entre totes tres demarcacions es pot establir una connexió sense haver de passar per territoris en fases anteriors a la 3.

Pel que fa a l’àmbit social, la fase 3 permetrà reunions de fins a 20 persones en domicilis particulars, a l’aire lliure o en establiments de restauració. Bars i restaurants podran disposar d’un 75% de les taules de les terrasses i tindran permís per a servir a la barra sempre que els clients estiguin dempeus i amb una separació de com a mínim metre i mig.

Quant a cultura, s’oferirà la possibilitat a cinemes, sales de concerts, teatres i espais similars d’obrir les seves portes de nou amb un aforament màxim del 50% i amb seients preassignats. En aquesta línia també podran reobrir les discoteques, però sense zona de ball, que podrà estar ocupada per taules.

Algunes mesures més d’interès són l’ampliació considerable de la capacitat en casaments i cerimònies d’enterrament. Tanmateix, les empreses podran començar a elaborar i posar a la pràctica protocols de reincorporació presencial per al seu personal, on hi hauran de constar mesures de seguretat i prevenció que s’adeqüin al nivell de risc de cada lloc de treball.

Consulteu totes les mesures que suposa l’avançament del territori en fase 3 a la web oficial del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.