• dissabte, 18 de de gener de 2020

DOTZENA MOSTRA CONSECUTIVA AL PARC EL CONSOLIDEN COM A ESCENARI EXPOSITIU A L’AIRE LLIURE

EXPOSICIÓ D’ESCULTURES DE GRAN FORMAT DE MARZO-MART A CEL OBERT AL PARC DELS ESTANYS DE PLATJA D’ARO DEL 3 D’AGOST AL 2 DE FEBRER

marzo
marzo

Mostra a l’aire lliure amb una dotzena escultures de gran format de Marzo-Mart al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 3 d’agost d’enguany i fins al 2 de febrer de 2020 sota el títol Retrospectiva, amb peces elaborades amb ferro, bronze, acer corten, alumini o fusta que ofereixen una retrospectiva a cinc dècades del treball de l’autor, marcades per una simplicitat en equilibri i tensió. La mostra és la segona de l’any al parc -després de la proposta de José Luís Pascual-, i dona continuïtat al cicle anual d’exposicions al municipi, que s’estén també al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i a la Masia Bas de Platja d’Aro. La inauguració és dissabte vinent, 3 d’agost (20 h) amb la presència de l’artista, que conduirà una visita guiada per al públic assistent. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i se’n pot gaudir lliurament cada dia de la setmana, tot coincidint amb l’horari d’obertura el parc: agost i setembre (7-21 h) i d’octubre al febrer (8-18 h).

En la presentació de l’exposició Susanna Gisbert defineix així el treball i la proposta de l’autor: “Manel Marzo-Mart s’imposa com una figura important dins l’art del nostre país, dins de la línea dels grans moderns clàssics. Gravador, pintor i escultor, ell ha forjat al llarg de cinc dècades una obra forta i singular, reconeguda a primera vista. Nombroses publicacions ho confirmen. Controlant el volum i l’espai, les seves escultures guarden la mateixa força evocativa a petita escala o monumentals escultures de gran format. El seu vocabulari formal tendeix a la simplicitat. Equilibri i tensió en les seves composicions, on tot sembla miraculosament disposat correctament. La seva creativitat explosiva va traçant una ample solc constant, que distingeix la seva incansable recerca”.

La mostra de Marzo-Mart dona continuïtat al projecte, iniciat l’any 2014, d’eixamplar els espais expositius municipals més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi han exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra , Manel Àlvarez i José Luís Pascual. De cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a part del Fons Municipal d’Art, complement de les mostres temporals. L’extensió d’espais expositius al municipi es va completar a partir de l’estiu de 2016 amb les sales d’art de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat una desena d’exposicions per a aquest any 2019. D’aquestes, la majoria estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular: el concurs de conjunts florals tot coincidint amb la diada de sant Isidre Llaurador (maig) i el cicle de Nadal amb col·lectives amb temàtiques pròpies de l’època (desembre). En aquestes dates i fins al 29 de setembre es pot gaudir a la Masia Bas de Platja d’Aro de la col·lectiva Mira’m, retrats a la col·lecció ”la Caixa” d’art contemporani; espai que també ha acollit el recull de les obres guanyadores i finalistes del sisè concurs internacional de projectes fotogràfics Educant la Mirada. Alhora, el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull fins al 4 d’agost la mostra pictòrica Veure sota les parets de Xano Armenter. Prèviament en aquesta la mostra en el castell ja hi havia exposat Quim Corominas i Albert Gonzalo; i tot seguit ho faran Manel Anoro (del 10 d’agost al 15 de setembre) i Manel Àlvarez (del 21 de setembre al 20 d’octubre).