• dissabte, 06 de de juny de 2020

INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA I PRESENTACIÓ DEL CATÀLEG COMMEMORATIU DISSABTE 29 DE FEBRER

EXPOSICIÓ COL•LECTIVA DE TAPÍS D’AUTORS LOCALS AL CASTELL DE BENEDORMIENS DE CASTELL D’ARO DEL 29 DE FEBRER AL 29 DE MARÇ

tapis
tapis

S

Segona exposició de l’any a les sales municipals d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro amb una col·lectiva de tapís d’autors locals: una trentena de composicions dels membres de l’Associació de Tapís de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i de l’Associació de Tapís d’Alt Lliç i Cistelleria Artesana del Baix Empordà; i també tres tapissos realitzats pels alumnes de les escoles Vall d’Aro de Castell d’Aro i Els Estanys de Platja d’Aro. Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro es pot visitar, en entrada lliure, del 29 de febrer al 29 de març (caps de setmana i festius 10-13 h i 17-20 h). La inauguració és dissabte vinent, 29 de febrer (19 h) al mateix castell, moment en que també es presentarà el catàleg commemoratiu editat pel consistori.

Aquesta és una nova proposta en el marc d’un programa anual que s’estén pels tres espais expositius municipals. El Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull actualment i fins al 5 de juliol d’enguany una mostra d’escultures gran format a l’aire lliure de la mà de Carles Bros; a qui prendrà el relleu Angel Camino (de l’11 de juliol al 7 de febrer de 2021) que també exposarà obra de petites dimensions a la Masia Bas de Platja d’Aro (de l’11 de juliol al 13 de setembre). El Castell de Benedormiens, més enllà de la mostra permanent del Fons Municipal d’Art a la seva planta superior, és escenari de dues propostes vinculades a la cultura popular -composicions florals en motiu de la festivitats de sant Isidre Llaurador (del 16 al 18 de maig) i de diorames,  pessebres i composicions nadalenques (del 20 de desembre al 6 de gener)- i després de les dues col·lectives d’autors locals -l’actual de tapís i una prèvia d’artistes vinculats a la pintura, el dibuix i l’escultura donarà pas cinc exposicions d’arts plàstiques: Glòria Muñoz (del 4 d’abril al 3 de maig), Montesol (del 30 de maig al 28 de juny), Navarro Vives (del 4 de juliol al 16 d’agost), Pere de Ribot (el 29 d’agost al 18 d’octubre) i Antoni Amat (del 24 d’octubre al 22 de novembre).

Des de l’any 1983 el consistori organitza i presenta exposicions individuals o col·lectives d’artistes contemporanis de tècniques diverses. Alhora cadascuna d’aquestes contribueix a la creació del Fons Municipal d’Art amb les aportacions d’aquests creadors generant una col·lecció eclèctica en mitjans, formats, tècniques, moviments i estètiques, amb molts accents i amb una gran proliferació de llenguatges artístics. Comprèn un llarg període de l’art català, i també amb peces d’artistes d’àmbit internacional. Centrada en diferents corrents, tant abstractes, com de ressò figuratiu i realista, amb una visió exhaustiva de la concepció tradicional del paisatge i la figura.