• diumenge, 07 de de juny de 2020

SELECCIÓ D’OBRES GUANYADORES, FINALISTES I DESTACADES PEL JURAT DE LA CONVOCATÒRIA D’ENGUANY

EXPOSICIÓ DEL 6è CONCURS INTERNACIONAL DE PROJECTES FOTOGRÀFICS “EDUCANT LA MIRADA” DEL 14 DE JUNY AL 7 DE JULIOL A LA MASIA BAS DE PLATJA D’ARO

educant-mirada-2019
educant-mirada-2019

L

Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro acullen del 14 de juny al 7 de juliol l’exposició que recull una selecció obres -guanyadores, finalistes i destacades pel jurat- de la sisena edició del concurs internacional de projectes fotogràfics Educant la Mirada, convocat en motiu de les Jornades Fotogràfiques de Platja d’Aro. La mostra es va inaugurar divendres 7 de juny, moment en què el jurat va fer públics els guardons d’enguany, però la mostra es pot visitar, en entrada lliure i gratuïta, divendres 14 de juny (17-20 h i visita guiada 18 h), el cap de setmana 15 i 16 de juny (11-13 h i 17-20 h) i del 21 de juny al 7 de juliol (11-13 h i 17-20 h). El jurat ha destacat tant el tractament visual i estètic de les imatges com les temàtiques presentades, on s’aprecia en aquesta ocasió un especial interès per les propostes més narratives vinculades a l’actualitat i al fotoperiodisme, enlloc de les més purament creatives.

La convocatòria ha rebut enguany 495 propostes de 55 països, que optaven als cinc guardons, dotats globalment amb 5.250 euros. Primer Premi per a Abdulmonam Eassa (França-Síria) amb Tan normal com es pot, que retrata la vida a la ciutat assetjada de Ghouta; Segon Premi per a Simon Móriz-Sabján (Hongria) i La família Borsos, sobre la vida quotidiana i els problemes d’una família que viu dels subsidis, com a retrat del país. Tercer Premi per a Elyxandro Cegarra (França), per Armilles Grogues, a l’entorn del moviment que ha trasbalsat des de desembre de 2018 París i a tota la nació francesa. Han estat finalistes Antonio Aragon Renuncio (Santander), Curro Rodríguez Sánchez (Córdoba), Jacob Wallwork (França/Austràlia), Mouneb Taim (Síria) i Silvia Landi (Itàlia).

Completen el palmarès d’enguany el Premi Autor Jove -per a menors de 35 anys- per a  Gonçalo Fonseca (Portugal) i La crisis de la vivenda a Lisboa, que mostra com la pressió turística està modificant l’aspecte de la ciutat. Darrerament, el Premi Autor Local -per a residents a les comarques de Girona- ha estat per a Sara Cabarrocas de Girona per la proposta La primera casa, del primer poble de l’Alt Empordà, que segueix el dia a dia d’una parella de jubilats que deixen la ciutat pel camp. Com a testimoni del concurs i de la mostra se n’ha editat el catàleg commemoratiu en tres idiomes -català, castellà i anglès-. El jurat, format per artistes menors de 35 anys -per coherència amb el leitmotiv de les jornades d’enguany Noves Mirades- l’han conformat Charlie Cordero (fotògraf colombià), Ginebra Peña (fotògrafa catalana) i Sophie Yorke (pintora anglesa).

Les 6es Jornades Fotogràfiques de Platja d’Aro, es van desenvolupar del 7 al 9 de juny amb seminaris, tallers i activitats complementàries, enguany centrades a l’entorn del concepte de Noves mirades (www.fotoplatjadaro.com). Hi van ser presents, com a docents o dinamitzadors, noms nacionals i internacionals de prestigi dins el món de la fotografia, que durant tres dies van oferir un programa que combinava teòrica i pràctica, amb espais lúdics i reflexius, oberts a fotògrafs aficionats, semi professionals o professionals. Organitzen l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada; amb el patrocini de la Diputació de Girona i INSPAI; i la col·laboració de Foto K, Profoto, Bach Import i l’Hotel Bell Repòs de Platja d’Aro.