• dijous, 17 de d’octubre de 2019

DISSABTE 6 I DIUMENGE 7 DE JULIOL

ESTEREOFÒNICS 2019 • El festival de festivals! 7è DESEMBOCA ROCK’N’ROLL FESTIVAL • PLATJA D’ARO

Koko_jean
Koko_jean

Setena edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival (www.desemboca.com), dissabte 6 i diumenge 7 de juliol a Platja d’Aro. Una proposta gratuïta, que aposta per fer arribar el rock’n’roll, el garatge, el rhythm’n’blues, el soul, el punk i la psicodèlia al cor de la Costa Brava, al bell mig de l’estiu, de la mà de nou formacions capdavanteres en els seus gèneres i que combina la mirada catalana i estatal amb la vessant internacional: The Arrogants, Ming City Rockers, Los Estanques i Terbutalina (dissabte 6 de juliol) i Myriam Swanson & Amadeu Casas, The Sick Boys, Koko-Jean & The Tonics i Flamingo Tours (diumenge 7 de juliol).

Organitzat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, el festival manté la seva estructura habitual: dues vetllades nocturnes amb quatre i tres concerts respectivament a l’escenari principal de la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro -al costat de l’estació d’autobusos- dissabte (21.30-02 h) i diumenge a la nit (19-22.30 h) amb servei de bar. Com a complement s’ha programat una matinal de concert-vermut a la Pizzeria La Riera el diumenge al matí (13 h) amb Myriam Swanson & Amadeu Casas.

El Desemboca Rock’n’Roll Festival 2019 forma part de la cinquena edició d’Estereofònics, la marca que aplega, des de l’any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d’estiu al municipi, i que enguany ofereix un global de 82 concerts en 113 dies, de l’1 de juny al 21 de setembre de 2019, majoritàriament gratuïts, a l’aire lliure i de múltiples gèneres: del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll. Tota la informació d’aquest Festival de festivals es recull en l’edició de 16.000 exemplars de l’agenda musical que cronològicament relaciona tota l’oferta de concerts, i també en diversos llocs web específics d’alguns dels festivals i també en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) al portal general www.estereofonics.com

Configuren Estereofònics 2019: Concerts Inaugurals (dissabte 1 de juny), 2n Festival Propers (diumenges 2, 9, 16 i 30 de juny), 6è Xalaro · Mostra d’Espectacles Familiars (21, 22 i 23 de juny), 22è Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro (divendres del 28 juny al 30 d’agost), 7è Desemboca Rock’n’Roll Festival (6 i 7 de juliol), Cicle de sardanes i havaneres (del 6 de juliol al 6 de setembre), Festa Major de S’Agaró (15 i 16 de juliol), 22è Festival Internacional de Música de S’Agaró (del 20 de juliol al 21 de setembre), 16è Festival de Guitarra Girona Costa Brava (27 de juliol, 10 i 17d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (del 14 al 18 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (del 6 al 10 de setembre) i 8è FestiSurf Costa Brava (dissabte 21 de setembre).

7è DESEMBOCA ROCK’N’ROLL FESTIVAL · PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA

Dissabte 6 de juliol · Plaça dels Estanys

21.30 h · The Arrogants (França) · Un so garatge pur, minimalista i salvatge

Aquestes joves promeses van decidir dedicar la seva adolescència a les guitarres enlloc dels videojocs i submergir-se en els clàssics del rock’n’roll, el garatge o el blues del segle XX. Amb una curta però intensa trajectòria, ja han telonejat a bandes com The Pretty Things o Lenny Kravitz.

22.00 h · Ming City Rockers (Regne Unit) · Punk rock, melodies, riffs i lletres àcides

Nascuts entre l’olor tòxica de la planta petroquímica de la seva ciutat i la laca d’oferta, podrien ser considerats com uns joves desemparats que es van ajuntar a causa de la seva rebel·lia, la seva ràbia de classe obrera oprimida o el seu gust per arreglar-se amb blazers ajustats i corbates.

23.30 h · Los Estanques · Creadors del pop progressiu psicodèlic

Nascuts el 2016, però ja amb tres àlbums editats, costa de creure que uns músics que no arriben a la trentena recuperin i facin seu el pop progressiu en castellà amb la vista clavada als seus referents principals, però al mateix temps sense sonar ni desfasats, ni massa ancorats en una època determinada.

0.30 h · Terbutalina · Com si et dutxessis cada dia amb aiguardent

Rock’n’roll ballable i garatge-punk festiu, disparat per uns esbojarrats de la costa oest de l’estat, amants del tabac, la platja i el matrimoni entre polítics imputats. Presenten el seu nou àlbum que ens transporta a la Costa da Morte, fins al so atlàntic amb coples plenes d’ironia.

Diumenge 7 de juliol · Pizzeria La Riera

13 h · Myriam Swanson & Amadeu Casas · Les dones salvatges

El primer blues enregistrat va ser un de femení als anys 20 del segle passat, en un moment únic d’alliberament sexual, on les dones salvatges ja no passen pena perquè ja han passat tota la que podien suportar. Un repertori inspirat per cançons tavernàries, els tràveling shows i els honky tonks.

Diumenge 7 de juliol · Plaça dels Estanys

19 h · The Sick Boys · Joves amants del swing i el rock’n’roll

Seguint els patrons de Little Richard, Jerry Lee Lewis, Louis Prima o Stray Cats ofereixen un directe especialment energètic donant un toc personal a aquests estils tan clàssics, transmetent un ambient festiu amb composicions pròpies i deixant entreveure alguna versió com a homenatge.

20.15 h · Koko-Jean & The Tonics · La nova banda de soul-blues barcelonina

El millor de quatre mons musicalment diferents en una sola bomba plena d’ànima i groove. La banda composta per Koko-Jean, Anton Jarl, Víctor Puertas i Dani Baraldés, quatre dels músics més aclamats per la crítica barcelonina, serveix un còctel variat de lletres, balls i sacsejades.

21.30 h · Flamingo Tours · Aterrant a la frontera mexicana

Una proposta amb poques concessions a la innocència i que transita per les venes profundes del rock’n’roll amb cara de dona, els pantalons de blues, el soul vell, la cuina tex-mex i una mica de satanspell i de rhythm’n’blues. Música gringa, però aquest cop amb bitxos.