• dissabte, 06 de de juny de 2020

ACTUALITZAT (01/04 12:44H)

Es tripliquen els casos de Covid-19 en una setmana i ja hi ha 9 morts

lhospital-te-7-pacients-ingressats-amb-covid-19-confirmat-i-14-mes-pendents-de-resultats
lhospital-te-7-pacients-ingressats-amb-covid-19-confirmat-i-14-mes-pendents-de-resultats
Actualitzat (01/04 12:44h)

Es triplica el nombre de casos provats de Coronavirus al Baix Empordà en una setmana i es sumen 8 contagis i un mort més respecte aquest dimarts.

Actualment, amb dades d'aquest dimecres, hi ha 155 casos de Covid-19 a la comarca, quan fa una setmana n'eren 55. Són 8 més que aquest dimarts. Hi ha 33  persones ingressades al centre hospitalari amb la malaltia confirmada i 10  més pendent de resultats.

Nou morts i més personal mèdic infectat

El nombre de morts també ha anat creixent i ja en són 9, dos més que aquest dimarts. 5 al centre geriàtric Palafrugell Gent Gran i 4 a l'Hospital de Palamós. A més, també hi ha pacients de la comarca en estat molt greu ingressats en altres centres com l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Si posem el focus en el personal sanitari, actualment hi ha 59 professionals mèdics o d'infermeria dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà que han donat positiu per coronavirus. 2 més que dimarts. Hi ha 62 persones més que resten aïllades preventivament a l'espera d'un diagnòstic. 21 més que aquest dimarts.

Pel que fa a les residències geriàtriques fonts de l'Hospital de Palamós han confirmat 5 morts, tots a Palafrugell Gent Gran, 9 casos, 8 a Palafrugell Gent Gran i un a Palamós Gent Gran i 29 pacients pendents de resultats.Quasi 10.000 positius en el conjunt del país


En el conjunt del país, en dades d'aquest dimarts, ja són quasi 10.000 les persones infectades per coronavirus dels quals poc més de 1.700 estan en estat molt greu. El nombre de personal sanitari contagiat  és de 3.244 mentre que les defuncions ja s'eleven fins a les 1.849.

Les autoritats sanitàries creuen que la corba de contagis s'ha començat a aplanar i el món científic que la taxa de contagis per persona infectada s'ha anat reduïnt, el que fa tenir una pàtina d'optimisme. De totes maneres el Sistema Sanitari segueix molt tensionat i personalitats expertes i autoritats adverteixen que pels Hospitals el pitjor encara no ha passat.

Catalunya ha triplicat l'espai de les seves UCIs i els i les professionals al seu servei. En el cas concret de Palamós, fonts hospitalàries afirmen que la situació no és de col·lapse i que tenen tot el material, si bé demanen seguir amb el confinament i les mesures de precaució per no saturar el sistema.
De fet, ja s'han començat a habilitar hotels de la zona per portar gent gran, malalta i personal sanitari.
 

PÀGINA OFICIAL DE SALUT SOBRE EL CORONAVIRUS