• dissabte, 06 de de juny de 2020

ACTUALITZAT (03/04 15:23H)

Es mantenen els 173 casos diagnosticats ahir per Covid-19 a l'Hospital de Palamós

lhospital-te-7-pacients-ingressats-amb-covid-19-confirmat-i-14-mes-pendents-de-resultats
lhospital-te-7-pacients-ingressats-amb-covid-19-confirmat-i-14-mes-pendents-de-resultats
Actualitzat (03/04 15:23h)

Aquest divendres al migdia s'han actualitzat les dades de casos per coronavirus al Baix Empordà i és la primera vegada que no creixen els positius, hi ha els mateixos que ahir, 173 casos diagnosticats a la comarca.

Ara mateix hi ha 32 persones ingressades al centre hospitalari, una menys que ahir, i 13 més pendents de resultats.

Ja hi ha 14 morts per Covid-19 al Baix Empordà

El nombre de morts sí que ha crescur i ja en són 14, dos més que aquest dimecres. Els 2 exitus nous són del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran on ja hi ha hagut 10 morts, més els 4 de l'Hospital de Palamós. A més, també hi ha pacients de la comarca en estat molt greu ingressats en altres centres com l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Si posem el focus en el personal sanitari, actualment hi ha 52 professionals mèdics o d'infermeria dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà que han donat positiu per coronavirus. Hi ha 47 persones més que resten aïllades preventivament a l'espera d'un diagnòstic.

Pel que fa a les residències geriàtriques fonts de l'Hospital de Palamós han confirmat els10 morts del centre Palafrugell Gent Gran i 24 casos confirmats, tots ells a la residència Palafrugell Gent Gran on s'hi ha ingressat el resident que va donar positiu del centre Palamós Gent Gran. Al centre palamosí hi ha 3 persones pendents de resultats, en són 6 al centre palafrugellenc.


Més de 23 mil positius en el conjunt del país


En el conjunt del país, en dades de dimecres al vespre, ja són 23.460 les persones infectades per coronavirus dels quals més de 2 mil estan en estat molt greu. El nombre de personal sanitari contagiat  és de 3.700 mentre que les defuncions ja s'eleven fins a les 2.335.

Les autoritats sanitàries creuen que la corba de contagis s'ha començat a aplanar i el món científic que la taxa de contagis per persona infectada s'ha anat reduïnt, el que fa tenir una pàtina d'optimisme. De totes maneres el Sistema Sanitari segueix molt tensionat i personalitats expertes i autoritats adverteixen que pels Hospitals el pitjor encara no ha passat.

Catalunya ha triplicat l'espai de les seves UCIs i els i les professionals al seu servei. En el cas concret de Palamós, fonts hospitalàries afirmen que la situació no és de col·lapse i que tenen tot el material, si bé demanen seguir amb el confinament i les mesures de precaució per no saturar el sistema.
De fet, ja s'han començat a habilitar hotels de la zona per portar gent gran, malalta i personal sanitari.
 

PÀGINA OFICIAL DE SALUT SOBRE EL CORONAVIRUS