• diumenge, 09 de d’agost de 2020

Alguns veïns del barri del Puig protesten per la instal·lació de pilons

Malestar al veïnat del Puig de Sant Feliu de Guíxols per la instal·lació de pilons en algunes de les principals vies del barri.  Maniobres dificultoses com aquestes són les que es veuen obligats a fer diàriament desenes de veïns pel tancament del pas de vehicles als carrers de la Penitència i Nou Garrofers.  

El desplegament de pilones es deu als anomenats itineraris segurs que l'ajuntament ha impulsat per garantir que els vehicles no interfereixin el pas dels nens i nenes que entren i surten d'escola. Els veïns del Puig estan d'acord amb prioritzar la seguretat durant les hores punta, però consideren que les pilones no haurien de ser fixes perquè generen perill per entrar i sortir dels garatjos i dificultats d'accés en cas d'emergència. 

Els veïns que protesten afirmen sentir-se insegurs i indefensos i demanen solucions. 

Des de la comissió del Pla de Barris han proposat mesures alternatives com pilones mòbils controlades pels veïns o la Policia, la instal·lació càmeres per vigilar els accessos o la creació d'un aparcament al primer tram de la carretera de Girona per reduir la circulació de vehicles pel barri . De moment però no s'ha assolit cap consens i els veïns esperen poder-se reunir aviat amb l'alcalde per trobar mesures definitives.