• dimarts, 04 de d’agost de 2020

LA POLICIA LOCAL ESTRENA QUADS I S’HAN CREAT 800 PLACES D’APARCAMENT GRATUÏT

ELS SECTORS A LES PLATGES, L’EQUIP D’INFORMADORS AL CIUTADÀ I NOUS ESPAIS PER A VIANANTS PRINCIPALS MESURES PER AFAVORIR LA SEGURETAT I LA MOBILITAT

A finals de maig l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró va aprovar el Pla per al reinici econòmic i social del municipi davant els efectes de la pandèmia de Covid-19 amb un conjunt de 50 mesures valorades en 4’3 milions. El programa es divideix en quatre àmbits d’acció: la reactivació econòmica local, la seguretat i la mobilitat, el suport a les persones, i la viabilitat financera i l’estabilitat pressupostària. Després de dos mesos la majoria ja estan implantades, especialment aquelles que afecten més directament a l’activitat turística com són la seguretat i la mobilitat.

Platjadaro
Platjadaro

De l’1 de juliol al 6 de setembre es reordena la mobilitat de les zones de màxima afluència com són les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro, on cada tarda (17-07 h) es tanca la circulació als vehicles per afavorir la circulació dels vianants i facilitar nous espais d’ocupació a les terrasses de restauració, que poden situar taules i cadires als aparcaments de la zona blava -suprimits temporalment- i a l’asfalt, alhora que alliberen les taules que habitualment estaven a tocar de les façanes per garantir un pas de 5 o 6 metres. Els matins hi ha espai per càrrega i descàrrega i es garanteix el pas als veïns amb aparcaments amb un sistema de pilones amb comandament.

Per compensar la pèrdua d’aparcament s’han habilitat dos nous espais alternatius als Estanys i a l’antiga discoteca Paladium, que conjuntament amb l’habitual de la Masia Bas, ofereixen més de 800 places gratuïtes (alhora continua en servei el pàrquing de pagament de la Plaça del Mil·lenari). Alhora s’incorporen d’eines d’informació en trama urbana i a les entrades i s’actualitzen les rutes alternatives de circulació a l’aplicació Google Maps. En l’espai urbà s’hi ha instal·lat nombrosos cartells per recordar la necessitat de mantenir les mesures i distàncies des seguretat (per exemple que cal circular a peu preferentment per la dreta tan a les voreres com alhora de creuar els passos de vianants o marcant un límit de 50 cm per als expositors en els façanes dels establiments de les galeries comercials) i dispensadors públics de gel hidroalcohòlic als lavabos i equipaments municipals. També s’han elaborat mascaretes corporatives per garantir-ne l’ús de tots els participants a les activitats programades pel consistori.

També es desenvolupa una divisió per sectors de les tres platges principals de la façana marítima -Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca- per garantir-ne l’aforament adequat i el manteniment de les distàncies de seguretat. Els espais s’han dividit amb un codi de colors i els cartells indiquen en cada espais el nombre d’usuaris possible. Com a complement d’aquests indicadors urbans s’ha creat com a novetat d’aquet estiu un equip de 35 informadores i informadors municipals, que de l’1 de juliol al 13 de setembre, vetllen per garantir l’adaptació del conjunt de la població i del turisme a la nova normalitat. Organitzats en parelles realitzen dos torns horaris centrats en platges i cales (10-17 h) i espais urbans dels tres nuclis (17-24 h). Orgànicament depenen de la Policia Local, que aquest estiu estrena dos quads per fer més àgil, directa i efectiva la seva actuació al conjunt de la façana marítima. També continua el treball de 24 socorristes a les platges i de l’equip de 8 mediadors nocturns.