• dimecres, 03 de de juny de 2020

Els accidents greus i mortals de moto ja representen el 43% del total

RdP EuroRAP Cat 2019
RdP EuroRAP Cat 2019
El RACC ha presentat la 18a edició de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que analitza un any més l’accidentalitat a la xarxa viària catalana. El RACC i altres automòbil clubs europeus membres de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) avaluen cada any amb aquesta metodologia les xarxes viàries de països de tot el món. A Catalunya, compta amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de Trànsit i la Diputació de Barcelona.

EuroRAP és un consorci europeu que analitza el risc d’accidentalitat de les carreteres amb l’objectiu de millorar la seguretat viària. La seva metodologia compara el nombre d’accidents greus i mortals que hi ha hagut els últims 3 anys en un tram de carretera amb el volum de vehicles que hi circulen (la Intensitat Mitjana Diària de trànsit, IMD). L’estudi EuroRAP es publica cada any a Catalunya des del 2002 i analitza més de 6.300 km de carreteres interurbanes de titularitat estatal, autonòmica i de les diputacions.

Adjuntem la nota de premsa i el dossier de l'estudi per a més informació. A més, una fotografia de la roda de premsa, així com un mapa de la situació de les carreteres amb més risc a Catalunya. 

Peu de foto (d'esquerra a dreta): Lluís Puerto, Director de la Fundació RACC; Juli Gendrau, Director del Servei Català de Trànsit; Josep Mateu, President del RACC; Xavier Flores, Director General d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; i Pere Pons, President Delegat de l’Àrea d’Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

Si voleu elaborar els vostres propis mapes interactius, posem a la vostra disposició un arxiu en format ESRI shapefile amb els resultats de l’estudi de les carreteres de Catalunya, així com un breu document amb indicacions a tenir en compte. Podeu descarregar-lo en el següent enllaç: https://we.tl/t-bmKIGRpo98