• dissabte, 06 de de juny de 2020

ACTUALITZAT (09/04 14:33H)

Dues morts més per coronavirus al centre geriàtric Palafrugell Gent Gran

Actualitzat (09/04 14:33h)

Els casos diagnòsticats de Covid-19 pel SSIBE a la comarca ja són 216. Es tracta de pacients que han estat hospitalitzats o personal sanitari.

Aquest dijous segueixen ingressades 18 persones al centre hospitalari, nou menys que el dia anterior. 15 més estan pendents de resultats.

Des de l'inici de la pandèmia (13 de març) s'han donat d'alta 52 pacients que han passat el virus a casa.

Augmenta a 20 el nombre de morts per Covid-19 al Baix Empordà

Aquest dijous s'han comptabilitzat dues morts més per Covid-19 al Baix Empordà, arribant a la vintena d'exitus. 5 pacients van morir a l'Hospital de Palamós, també hi ha hagut un mort de la residència Palamós Gent Gran i on hi ha hagut més afectació és a la residència Palafrugell Gent Gran amb 14 exitus. A la residència palafrugellenca hi ha 40 malalts i 9 persones en aïllament. A més, també hi ha pacients de la comarca en estat molt greu ingressats en altres centres com l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Si posem el focus en el personal sanitari, actualment hi ha 57 professionals mèdics o d'infermeria dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà que han donat positiu per coronavirus, quatre més que ahir. Hi ha 25 persones més que resten aïllades preventivament a l'espera d'un diagnòstic.

 

Més de 31 mil positius en el conjunt del país

En el conjunt del país, en dades de dimecres al vespre, ja són 31.043 les persones infectades per coronavirus dels quals més de 2.507 estan en estat molt greu. El nombre de personal sanitari contagiat és de 5.020 mentre que les defuncions ja s'eleven fins a les 3.148.

Fins a aquesta data s’han confirmat també que són 282 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus i 403 amb persones amb simptomatologia.

Les autoritats sanitàries creuen que la corba de contagis s'ha començat a aplanar i el món científic que la taxa de contagis per persona infectada s'ha anat reduïnt, el que fa tenir una pàtina d'optimisme. De totes maneres el Sistema Sanitari segueix molt tensionat i personalitats expertes i autoritats adverteixen que pels Hospitals el pitjor encara no ha passat.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 13.063 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb COVID19.

Catalunya ha triplicat l'espai de les seves UCIs i els i les professionals al seu servei. En el cas concret de Palamós, fonts hospitalàries afirmen que la situació no és de col·lapse i que tenen tot el material, si bé demanen seguir amb el confinament i les mesures de precaució per no saturar el sistema.

De fet, s'han habilitat hotels de la zona per portar gent gran, malalta i personal sanitari.
 

PÀGINA OFICIAL DE SALUT SOBRE EL CORONAVIRUS