• divendres, 24 de de gener de 2020

L’AJUNTAMENT TANCARÀ 12 QUILÒMETRES DE CARRERS

El dissabte, Sant Feliu de Guíxols serà una ciutat “zombi”

FESTES GANXONES
FESTES GANXONES

Sant Feliu de Guíxols esdevindrà una localitat "zombi" el pròxim 9 de novembre. No és una bogeria. Es tracta d'una iniciativa de l'Associació de Festes Ganxones per tal de dinamitzar la vida comercial i donar a conèixer la ciutat al novembre, quan l'activitat precisament disminueix força i a més, s'ha escollit aquesta data perquè està a prop de la Castanyada. L'espectacle és Z-Infection, un joc de "zombis", supervivents i actors. Un joc que per primer cop arribarà a la ciutat, però que ja hi ha triomfat en molts indrets del país, inclús en algunes poblacions han anat uns quants cops, ja que la gent jove i no tant, s'ho passa pipa. L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols col·labora amb aquesta iniciativa proporcionant el tancament de 12 quilòmetres de carrers, que a hores d'ara no es pot conèixer. 

"És un joc d'aventura en viu, durant unes hores el poble sencer viurà una simulació del que podria ser una invasió zombi. A tot arreu on anem, la gent s'ho passa pipa i això és el que busquem. Nosaltres aportem els actors, que són entre 40 i 50, a més de tota la logística per fer possible la història. No puc explicar gaire cosa més, perquè l'efecte sorpresa és fonamental, la gent jove ja sap una mica de què va tot això, de fet, si entres a les xarxes socials veuràs algunes actuacions nostres en altres indrets, sempre molt parcials per no desvetllar massa coses", explica Marc Bayé, un dels fundadors d'aquesta iniciativa lúdica.

La presidenta de l'associació de festes ganxones, Marce del Río, va proposar aquest espectacle a l'ajuntament per tal de dinamitzar el comerç de la ciutat i afavorir el coneixement d'aquesta. "Potser hi haurà gent que pensarà que estem boixos, però sabem que és una activitat amb un èxit espectacular. En cada població que ho han fet, han anat entre 300 i 400 persones de tot arreu, no només de la població i això, és el que busquem i volem. Atraure gent al novembre que és un mes molt baix en activitat comercial a tota la costa. I, a més, l'espectacle és fantàstic, nosaltres l'hem vist i francament t'ho passes molt bé, perquè està pensat per nens, que hi haurà una activitat específica per a ells al migdia i després, per la gent més gran al vespre, concretament a les 12 de la nit, que és quan comença el joc en realitat fins a les 3 de la matinada. L'Ajuntament ja informarà prèviament a tota la ciutadania sobre les molèsties que això pot provocar a la gent, tenint en compte que es fa soroll. Fins a les 12 del migdia del mateix 9 de novembre, no sabran els participants quins seran els escenaris del joc", explica la presidenta. 
 

Al mes d'octubre es començarà a fer publicitat sobre aquest esdeveniment i la comercialització de les entrades, que es poden comprar via en internet o bé físicament a la llibreria Nobel de Sant Feliu de Guíxols. Les entrades van des de 20 a 49 euros, segons si són grups més o menys nombrosos i si es tracta de nens. Al migdia del dia 9 de novembre, hi haurà una activitat pels més menuts que podran anar acompanyats pels pares. Una activitat més lleu que la que es fa al vespre. "Volem que vinguin famílies aquell dia, per això vàrem pensar a fer aquesta activitat al migdia. Aquest joc d'aventura propicia que la gent de fora que vingui, ho farà durant un cap de setmana i això és el que volem, que s'ho passin bé i que ens coneguin", afegeix la presidenta.