• diumenge, 16 de de febrer de 2020

DETINGUTS TRES MEMBRES D’UNA BANDA ORGANITZADA EN FURTS DE MÒBIL D’ALTA GAMMA

Policia_Platjadaro
Policia_Platjadaro

El dia 16 d’agost del 2019 a les 17 hores la Policia Local de Platja d’Aro va efectuar la detenció de tres ciutadans de nacionalitat romanesa per diversos delictes de furt de terminals de mòbils d’alta gamma, sostrets a diversos establiments del municipi.

Els fets es remunten al dia 13 d’agost del 2019, sobre les 14:00 hores, quan va comparèixer un turista italià informant que mentre es trobava  a un restaurant del municipi li van sostreure un telèfon mòbil de la marca Iphone, model X quan tenia aquest sobre  la taula de l’interior del restaurant; i segons la seva declaració havia entrat un home amb un paper a la mà, demanant-li quelcom que no entenia,  fent-se passar per sord-mut, moments on sembla ésser hauria aprofitat per emportar-se el telèfon.

Que mitja hora més tard una altra víctima compareixia a les dependències de la policia local per tal de denunciar el furt del seu mòbil a l’interior de la botiga on treballa, amb el mateix sistema que l’anterior, així com una tercera víctima turista francesa que li haurien furtat també un telèfon mòbil valorat en quasi 1000 euros.

Efectius del Grup de Delinqüència Urbana de la Policia Local van iniciar indagacions amb les víctimes i la col·laboració dels botiguers de la zona, així com amb les càmeres de seguretat del municipi, que van poder determinar que els autors dels furts denunciats haurien arribat al municipi amb un vehicle el qual hauria estat captat per les càmeres de seguretat.

Es dona la circumstància que aquest vehicle tenia una ordre de vigilància e identificació per part de la policia portuguesa i també per el Cos Nacional de Policia, en relació a fets delictius comesos al sud d’Espanya, com a membres d’organització criminal especialitzada en furts de mòbils d’alta gamma en territori portuguès  i espanyol.

El dia 16 d’agost del 2019, agents del Grup de Delinqüència Urbana de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, localitzava el vehicle implicat entrant al municipi, fet que va iniciar un seguiment del mateix a l’hora que comunicava a la resta d’efectius uniformats la posició del mateix als efectes de poder-lo interceptar.

Que mentre s’efectuava aquest seguiment, el vehicle implicat es va aturar davant d’un  restaurant de menjar ràpid de l’Avinguda Castell d’Aro, i dos dels seus ocupants varen entrar a l’interior del mateix sortint tot de presa minuts més tard, pel que es va reiniciar el seguiment i comunicar la resta de dotacions policials que l’aturessin.

Que el vehicle en veure la presència de vehicles policials va intentar fugir, iniciant-se una persecució, fins que es va interceptar a l’Avinguda S’Agaró número 116. Una vegada aturat el vehicle un dels ocupants va intentar fugir a peu però no va poder passar el cercle policial essent detingut al moment juntament amb la resta de la banda.

A l’interior del vehicle i amagats sota una de les peces embellidores del mateix, es van localitzar mòbils d’alta gamma, entre ells hi hauria un mòbil que acabaven de sostreure de l’interior del restaurant Burger King feia poca estona, un Iphone X, així com un dels mòbils sostrets el passat dia 13 a una turista francesa valorat en 800 euros.

Es dona la circumstància que mentre s’efectuaven les detencions, una dotació de la policia local va anar al restaurant Burger King i en arribar hi havia un home que estava trucant  la policia per denunciar la sostracció del seu mòbil, qui va quedar sorprès amb la rapidesa que l’havien recuperat i detingut l’autor de la sostracció. La turista francesa que havia denunciat el furt del seu mòbil va esser localitzada a la localitat francesa de Toulusse i molt agraïda va iniciar viatge de retornada per comparèixer a les dependències policials.

Els detinguts són ciutadans de Romania : Elvis M. de 29 anys, Marian B. de 40 anys i Andrei-Gabriel L. de 33 anys. Tots amb nombrosos antecedents i amb domicili segons varen manifestar a una  localitat del Barcelonès.