• dimarts, 04 de d’agost de 2020

EN UNA INSPECCIÓ ES VAN DETECTAR QUE NO ES COMPLIEN LES CONDICIONS MÍNIMES EXIGIDES PER GARANTIR LA PROTECCIÓ DELS USUARIS

El Departament de Salut reubica els residents d'un centre geriàtric de Vidreres

coronavirus.jpg
coronavirus.jpg

La Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària ha ordenat el trasllat dels residents de la Residència Vidreres, una residència privada i sense cap plaça pública, en considerar que el centre no garanteix les mínimes condicions d'higiene i que l'estructura presenta problemes de manteniment i de conservació. L'ordre de trasllat es va signar el 30 de juny i divendres es va culminar la  reubicació en altres centres de les 18 persones que hi residien.

La decisió s'ha pres després d'una inspecció al centre, realitzada el 15 de juny, a petició del Servei Català de la Salut a Girona que durant les visites que s'havien realitzat a la residència durant la pandèmia havia detectat anomalies en aquest centre. La sol·licitud de la inspecció responia a la necessitat de garantir la protecció dels residents i que els professionals compleixin amb els protocols i la normativa del Departament de Salut.

Aquest centre no disposa d'habitacions individuals, els banys són compartits i només es disposa d'un ascensor. La inspecció assenyala que les instal·lacions de la residència necessiten amb urgència d'un pla de manteniment i conservació que permeti disposar d'unes condicions higièniques sanitàries òptimes per atendre els seus residents, amb independència de les directrius de la COVID 19.