• dissabte, 06 de de juny de 2020

RECOMANACIONS GENERALS A TOTA LA CIUTADANIA

Davant la previsió de fortes pluges acompanyades de llevantada

alerta_plujesivent
alerta_plujesivent

BAN

Davant la previsió de fortes pluges acompanyada de llevantada en un període de 36 hores entre el dilluns 21 d’octubre i el dimecres 23 d’octubre, s’activen diversos mecanismes preventius i es fan tot un conjunt de recomanacions a la ciutadania:

Mesures preventives

·Tancament i prohibició d’accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima.

·Talls de circulació per a vehicles i vianants en els carrers i zones susceptibles de patir acumulacions d’aigua. En conseqüència es poden anul·lar parades de transport públic.

·Treballs d’obertura de la gola del Ridaura i de la riera de Treumal per garantir una correcte desembocadura de l’aigua del riu.

·Obertura, neteja i senyalització d’embornals de les zones fàcilment inundables; i posta a punt dels sistemes de bombeig.

·Activació de la situació de prealerta als diversos serveis municipals, Policia Local i empreses de servei (Aquàlia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis).

·Preavís als centres educatius del municipi davant la possibilitat de modificacions i anul·lacions tant del servei de transport com de la jornada lectiva (la comunicació final amb les famílies es vehicularà mitjançant el sistema habitual de cada centre educatiu).

Recomanacions

·Cal respectar i acatar tots els indicatius, senyals i avisos d’emergència.

·Cal extremar les precaucions en els accessos i estacionaments a soterranis,  i també reduir al màxim el trànsit de vianants i de vehicles en vies inundables.

·Circuleu a poca velocitat ja que hi pot haver embornals oberts i també per evitar danys a tercers a partir de l’efecte onada de l’aigua.

·Eviteu apropar-vos a rius, torrents i rieres, ja que poden tenir crescudes sobtades del curs de l’aigua, i no hi estacioneu vehicles.

·Adoptar mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes i/o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.

·En cas des situacions d’averies d’enllumenat públic o particular cal adreçar-se a Enllumenats Costa Brava · T 900 365 724.

Per a qualsevol situació de risc o d’emergència adreceu-vos a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro · T 972 825 777 o truqueu al 112. Conserveu la calma, els serveis s’atendran per ordre d’emergència.

·Estigueu alerta a la previsió meteorològica i als avisos, recomanacions i consells d’autoprotecció que s’ofereixen des dels mitjans de comunicació i també des dels canals d’informació de l’Ajuntament i de la Policia Local.

 

 

L