• dijous, 17 de d’octubre de 2019

EL CANDIDAT HA REBUT ELS VOTS DEL PSC, ERC I LA VALL D’ARO EN COMÚ, QUE FORMARAN GOVERN

CONSTITUCIÓ DE L’AJUNTAMENT 2019-2023 MAURICI JIMÉNEZ i RUIZ (PSC) NOU ALCALDE DE CASTELL-PLATJA D’ARO

Ajuntament_Platja_dAro
Ajuntament_Platja_dAro

Avui dissabte 15 de juny al migdia s’ha constituït l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, iniciant-se el mandat 2019-2023. El resultats de les eleccions municipals de 26 de maig han configurat un nou equilibri de forces en relació als grups polítics municipals i Maurici Jiménez i Ruiz (PSC), ha estat proclamat alcalde per majoria absoluta amb un total de nou vots: cinc vots de la seva formació i dels tres regidors d’ERC i del regidor de La Vall d’Aro en Comú, que també formen part de l’equip de govern després del pacte subscrit entre les tres forces polítiques.

El nou cartipàs el formaran: Maurici Jiménez (PSC), alcalde, regidor Hisenda, Règim interior, Comunicació i Seguretat Ciutadana. Montse Rovira (ERC), 1a tinent d'alcalde, regidora d'Acció Territorial i Urbanisme. Mònica Ríos (PSC), 2a tinent d'alcalde i regidora de Dinamització Ciutadana, Participació i de Recursos Humans. Pedro Torres (La Vall d'Aro en Comú) 3r tinent d'alcalde i regidor d'Esports, Infància i Joventut. Pilar Ferrero (PSC) 4a tinent d'alcalde, regidora de Benestar Social, Salut i Administració Electrònica. Joan Barceló (ERC) 5è tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Activitats Econòmiques i Via Pública. Carles Méndez (PSC) regidor de Serveis i Medi ambient. Jenny Xufré (ERC) regidora de Turisme. Josep Amat (PSC) regidor de Cultura i Educació.

Sis grups polítics municipals

S’inicia així l’onzena legislatura des de la restauració de la democràcia. En aquests quadriennis l’Ajuntament ha tingut quatre alcaldes, Ramir Pons (1979-1987), Anicet Clara (1987-1991), i Joan Giraut (1991-2009 i 2011-2019), i ara Maurici Jiménez que s’estrena en el càrrec i una alcaldessa, Dolors Padilla (2009-2011). En els propers quatre anys, les ciutadanes i ciutadans tindran 17 representants, i sis grups polítics municipals -s’estrena Som, però no hi serà PP- amb la presència de set dones i deu homes, i l’estrena de deu regidores o regidors, en relació a la legislatura anterior. En la història de electoral del municipi la convocatòria recull l’estrena de dues noves formacions Som, que ha assolit dos regidors, i Podemos, que no n’ha aconseguit.

Continuïtats, estrenes i comiats

En darrera convocatòria electoral el grau de participació a Castell-Platja d’Aro va ser del 56’92% del cens, amb l’emissió de 3.899 vots; d’aquests 3.833 a candidatures, 25 nuls (0’64%) i 41 en blanc (1’05%). De les vuit candidatures presentades, sis han aconseguit representació al consistori i dues no ho han assolit. La formació més votada ha estat Junts per Castell-Platja d’Aro i S’Agaró amb 1.056 vots (26’80%) que assoleix 5 regidors (un menys que fa quatre anys – quan era CiU-), i tot seguit, el PSC amb 934 vots (23’71%) i 5 regidors (un més que l’anterior convocatòria); ERC amb 698 vots (17’74%) i manté 3 regidors; Som s’estrena al consistori amb 428 vots (10’86%) i 2 regidors; Vall d’Aro En Comú aconsegueix 309 vots (7’48%) 1 regidor (un menys que el darrer mandat -quan era ICV-); i Ciutadans amb 248 vots (6’29%) i manté 1 regidor. No assoleixen representació PP (142 vots · 3’60%) ni Podemos (84 vots · 2’13%).

Repeteixen de la legislatura anterior Joan Giraut (Junts x Cat), Maurici Jiménez, Mónica Ríos,  Maria Pilar Ferrero i Josep Amat (PSC), Montse Rovira (ERC), Pedro Torres (La Vall d’Aro en Comú) i José Luís Villa (Cs). S’estrenen Christian Prat, Pilar Rojas, Joel Masdeu i Mònica Mir (Junts x Cat), Carles Méndez (PSC), Joan Barceló i Jenny Xufré (ERC), i Adrià Tauler i Sònia Sànchez (Som). En relació a l’anterior legislatura no hi seran Josep Maria Solé, Imma Gelabert, Dolors Girado, Antoni Botallé i Lluís Pujol (Junts x Cat, llavors CiU), Miquel Àngel Chamorro (PSC), Estel Rodríguez i Robert Rodríguez (ERC), Marta Caballero (La Vall d’Aro en Comú, llavors ICV) i Peter Kosidlo (PP).