• diumenge, 29 de de març de 2020

ACCIONS DE SEGURETAT, MESURES PREVENTIVES I RECOMANACIONS DAVANT ELS EFECTES DEL TEMPORAL “GLÒRIA”

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE CASTELL-PLATJA D’ARO

reunió d'emergència platja d'aro
reunió d'emergència platja d'aro

Davant la situació actual i les possibles afectacions que es puguin derivar arran del temporal “Glòria” el Comitè d’Emergència de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro facultat per l’activació en fase d’ALERTA dels plans especial d’emergència per risc de vent, inundacions i nevades tant a nivell local com al conjunt de Catalunya ha pres les següents decisions, mecanismes preventius i recomanacions:

Accions de seguretat

·Davant la suspensió del servei de transport escolar a tota la comarca del Baix Empordà, S’ANUL·LA l’activitat docent de dimecres 22 de gener de 2020 a les dues llars d’infants municipals, a les tres escoles de primària del municipi, institut Ridaura i en el Programa de Formació Professional Inicial.

·També S’ANUL·LA l’activitat docent de dimecres 22 de gener de 2020 a l’Escola Municipal d’Art, Escola Municipal de Música, Aula d’Adults i cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística.

·També S’ANUL·LEN les activitats de dimecres 22 de gener de 2020 de la Casa Lila, Prejúniors i Júniors; Casal de Joves, i activitats programades a la Biblioteca Mercè Rodoreda, centres cívics, cursos d’AROimpulsa i activitats esportives organitzades per la regidoria d’Esports i Benestar Social (alhora es recomana que també ho facin entitats i clubs esportius d’àmbit privat).

·El Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, situat a la Plaça d’Europa, s’ha habilitat com a Centre d’Acollida, no tant sols del municipi sinó del conjunt del Baix Empordà. S’hi pot accedir lliurament -també a l’aparcament que l’envolta- i hi ha habilitats diversos serveis d'atenció a la població, des d’alimentació fins a la possibilitat de fer-hi nit.

·Tancament i prohibició d’accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima. També tancament de parcs infantils i zones enjardinades on hi ha perill de caiguda de branques i altre elements de l’arbrat.

·Davant una possible crescuda del riu Ridaura provocada per l’acumulació de pluges riu amunt, la Policia Local ha ampliat la zona de tancament d’accessos a prop de la  seva conca. Una mesura que s’estén des del Passeig Ridaura al c/Roma fins c/Tramuntana; i des de c/Rec del Molí, c/Xaloc i Av. Verona Terol fins al c/ Pardines.

Mesures preventives

·Preparació de sal per escampar als vials amb més pendent, en cas de neu.

 ·Obertura, neteja i senyalització d’embornals de les zones fàcilment inundables; i posta a punt dels sistemes de bombeig.

·Activació dels diversos serveis municipals, Policia Local, empreses de servei (Aquàlia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis), Protecció Civil, Creu Roja, Cos de Bombers, Agrupació de Defensa Forestals i diverses entitats i empreses col·laboradores.

Recomanacions

·Cal respectar i acatar tots els indicatius, senyals i avisos d’emergència.

·Cal extremar les precaucions en els accessos i estacionaments a soterranis,  i també reduir al màxim el trànsit de vianants i de vehicles en vies inundables.

·Circuleu a poca velocitat ja que hi pot haver embornals oberts i també per evitar danys a tercers a partir de l’efecte onada de l’aigua.

·Eviteu apropar-vos a rius, torrents i rieres, ja que poden tenir crescudes sobtades del curs de l’aigua, i no hi estacioneu vehicles.

·Adopteu mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes i/o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.

·Davant el fort vent tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Abaixeu completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

·També vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses.

·En cas des situacions d’averies d’enllumenat públic o particular cal adreçar-se a Enllumenats Costa Brava · T 900 365 724.

 

·Per a qualsevol situació de risc o d’emergència adreceu-vos a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro · T 972 825 777 o truqueu al 112. Conserveu la calma, els serveis s’atendran per ordre d’emergència.

 

·Estigueu alerta a la previsió meteorològica i als avisos, recomanacions i consells d’autoprotecció que s’ofereixen des dels mitjans de comunicació i també des dels canals d’informació de l’Ajuntament i de la Policia Local.