• divendres, 29 de de maig de 2020

ACTIVITATS INFANTILS, VISITA A LES TERMES, VEREMA TRADICIONAL I TAST DE VINS

CLOENDA DE LES VISITES GUIADES D’ESTIU AMB LA 5a JORNADA ENOLÒGICA “DO PORCIANUS” DIUMENGE 15 DE SETEMBRE A LA VIL•LA ROMANA DE PLA DE PALOL

Visites_guiades
Visites_guiades

Cloenda del programa d’estiu de visites guiades i activitats de descoberta de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la cinquena edició de la jornada enològica DO Porcianus a la Vil·la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro, diumenge 15 setembre, per commemorar una de les principals activitats d’aquest assentament. Per als infants hi haurà tallers de ceràmica i de corones de llorer, verema tradicional -de 3 a 10 anys- i visita d’en Xalarí, la mascota de turisme familiar (11-13 h). Durant tota la jornada visita guiada en català i castellà a les termes -un espai inaccessible la resta de l’any- (10.30-13.30 h i 17-19.30 h) i a mitja tarda tast de vins per a adults (18-20 h) a càrrec d’Albert Amat, enòleg del Celler Vi(o)ritme.

Les visites i les activitats infantils són gratuïtes i el tast de vins té un cost de 2’50 euros; però cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro, ja que les places són limitades (T 972 817 179 · visitesguiades@platjadaro.com). El principal testimoni de l’estada dels romans al municipi és la Vil·la de Pla de Palol, que data d’entre els segles I i IV dC. Hauria ocupat una àrea de 10.000 m2, una part important dels quals correspondrien a patis i a espais no construïts. La vil·la explotava els recursos naturals de la terra, tant l’agricultura com el conreu de la vinya, així com l’extracció d’argila per a la fabricació de ceràmica. Els productes obtinguts s’exportarien per mar gràcies al port natural que constituïa Cala Rovira.

Entre el 2 de juliol i el 15 de setembre s’hauran desenvolupat 40 propostes per descobrir l’entorn natural, històric i patrimonial del municipi. Durant tot l’estiu s’han ofert visites guiades tant al Camí de Ronda de S’Agaró com a la mateixa Vil·la Romana de Pla de Palol i Camí de Ronda de Platja d’Aro, al nucli antic de Castell d’Aro, i de caràcter naturalista al Parc dels Estanys on també s’hi desenvolupa una visita escultòrica. Alhora hi ha tres propostes teatralitzades de la mà de la de la Cia. La Minúscula: Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró, al nucli antic de Castell d’Aro i a la Vil·la Romana de Pla de Palol; i dues propostes infantils i familiars: Contes màgics al Parc dels Estanys i Anem a la granja? a Castell d’Aro.

Les properes activitats programades són el Dia Mundial dels Ocells al Parc dels Estanys de la mà del Grup Natura Sterna: dissabte 12 d’octubre al vespre s’hi farà la Nit dels Ratpenats amb xerrada i sortida guiada per observar-los; i l’endemà diumenge 13 d’octubre observació d'ocells, visita guiada naturalista, mostra de fustes llenyoses de la Vall d'Aro, exposició del 2n Concurs de fotografies de natura, anellament d'ocells i taller de construcció de caixes niu. També dissabte 12 d’octubre (11 h) nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni amb visita guiada al Camí de Ronda de S’Agaró (reserva prèvia obligatòria a l’Oficina de Turisme). Alhora, tot l’any, s’ofereixen quatre visites guiades per a grups organitzats i amb reserva prèvia i en idiomes (català, castellà, anglès i francès): Vil·la Romana de Pla de Palol i Camí de Ronda de Platja d’Aro, nucli antic de Castell d’Aro, Camí de Ronda de S’Agaró i Parc dels Estanys de Platja d’Aro.