• dimarts, 02 de de juny de 2020

Catalunya en Comú Podem trasllada la veu de SOS Costa Brava al Parlament

Catalunya en Comú Podem trasllada veude SOS Costa Brava al Parlament
Catalunya en Comú Podem trasllada veude SOS Costa Brava al Parlament

Catalunya en Comú Podem trasllada la veu d'alarma de SOS Costa Brava al Parlament de Catalunya. Els comuns estan presentant un a un els casos concrets de projectes urbanístics denunciats pels ecologistes per intentar estudiar si es poden aturar i emplaçar al Govern de la Generalitat que així es produeixi. 

De moment han aconseguit que s'aprovi una proposta de resolució que emplaça el Govern a reunir-se amb SOS Costa Brava i han forçat la compareixença del conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet per pronunciar-se sobre el tema. Creuen que cal modificar el Pla Director Urbanístic del sistema costanerper poder desclassificar el sol urbanitzable en el que no s'ha construït en molts anys. 

Des de Catalunya en Comú Podem són conscients de que cada cas i cada projecte és un món i s'ha d'estudiar específicament. Per veure'ls en concret es mantenen reunions amb les delegacions locals de la formació. Aquest dimarts el diputat al Parlament i Coordinador Nacional d'ICV, David Cid, es va reunir amb els representants de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro.  

Tot i que saben que molts ajuntaments s'han trobat amb projectes que refloten ara després de molt temps aturats, creuen que haurien d'haver situat la veu d'alarma abans i que en alguns casos poden buscar solucions més enllà de les compensacions patrimonials, com, per exemple, ser el màxim restrictius possible. Especialment perquè veuen el territori certament saturat.