• dimarts, 14 de de juliol de 2020

TAMBÉ EL MERCAT MUNICIPAL SETMANAL DE DIVENDRES ACULL PARADES DE TOTS ELS GÈNERES

CASTELL-PLATJA D’ARO REOBRE EL PARC DELS ESTANYS, ELS ESPAIS DE LLEURE PER A GOSSOS I LA BIBLIOTECA COMENÇARÀ A OFERIR SERVEIS L’1 DE JUNY

parc-estanys
parc-estanys

Tot coincidint amb la Fase 1 de desconfinament, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha reobert diversos espais municipals, com són el Parc dels Estanys de Platja d’Aro, els dos parcs de lleure per a gossos, el mercat setmanal amb tots els sectors de paradistes, i també ha projectat la reobertura de la Biblioteca Mercè Rodoreda a partir del proper dilluns 1 de juny, però amb els serveis encara limitats: préstec només amb cita prèvia i del catàleg propi http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat (cal concertar dia i hora la telèfon 972 825 491 o correu a bmr@platjadaro.com) i devolució lliure de documents prestats (no cal cita prèvia, respectant el torn). És obligatori l’ús de mascareta i encara no hi haurà servei de préstec interbibliotecari ni es podrà accedir a les sales de l’equipament. Horari provisional: dilluns, dimecres i divendres (10-13 h) i dimarts i dijous (16-20 h).

L’accés al Parc dels Estanys de Platja d’Aro també està reobert, de dilluns a diumenge (7-21 h), però encara estan tancades les casetes i la torre d’observació ornitològica. En canvi, es pot tornar a gaudir fins al 5 de juliol de l’exposició a l’aire lliure d’escultura de gran format Fes punta al llapis de Carles Bros, amb una trentena de peces d’acer corten. També està confirmada una segona mostra per aquest estiu, a partir de l’11 de juliol, amb obres d’Angel Camino en aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona.

També es pot tornar a accedir als dos parcs de lleure per a gossos, espais dissenyats perquè hi puguin córrer lliurament. L’aforament però, està limitat a 10 persones i es recomana ser-hi un màxim de 30 minuts per facilitar el relleu d’usuaris. Hi ha un parc de 1.300 m2 entre el carrer Luxemburg i l’avinguda de París de Platja d’Aro, als sectors dels Estanys envoltat de places d’aparcament públic; i un segon espai de 1.520 m2 a l’entrada de Mas Semi de Castell d’Aro, també amb espai per a vehicles. Estan delimitats per una tanca metàl·lica de metre i mig d’alçada i s’hi accedeix per una doble porta que genera un espai segur on deslligar l’animal. També hi ha font d’aigua, bancs i papereres, arbrat i dispensadors de bosses per recollir els residus.

Un altre servei en funcionament des de la setmana passada és el Mercat Municipal, cada divendres (8-14 h) més enllà de les parades d’alimentació, gràcies a l’ampliació de l’espai a l’entorn de la Masia Bas de Platja d’Aro perquè hi puguin assistir totes les parades habituals -fins a 150- i de tots els productes, ara agrupades per gèneres (alimentació, roba, calçat, etc.). El nou disseny inclou tres punts d’entrada i sortida, distància de seguretat entre les parades, zones de pas per a vianants de 4 a 7 metres i  un equip de 10 informadors municipals, tant per ajudar als paradistes com per atendre al públic visitant.