• dimarts, 14 de de juliol de 2020

ENGUANY NO ES DURAN A TERME ALGUNS FESTIVALS DE MÚSICA O EL MINI CLUB A LA PLATJA GRAN

CASTELL-PLATJA D’ARO POSPOSA LES ACTIVITATS D’ESTIU DE GRAN FORMAT PERÒ OFEREIX NOVES PROPOSTES DE PROXIMITAT, BENESAR, NATURA I FAMILIARS

nits_jazz
nits_jazz

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro posposa les principals activitats d’estiu de gran format per evitar aglomeracions i garantir la seguretat de residents, visitants i turistes davant les dificultats de poder-les programar en uns aforaments molt reduïts, tenint en compte que justament la celebració a l’aire lliure i la gratuïtat han estat dos dels principals trets característics de l’oferta de les activitats programades any rere any. També hi ha una reordenació de les prioritats pressupostàries fer destinar-ne una part al Pla de Reinici Socioeconòmic amb 50 accions valorades en 4’3 milions d’euros aprovat pel consistori.

En la programació d’activitats d’estiu es mantenen algunes de les propostes habituals, altres canvien de format i en sorgeixen d’alternatives adaptades a la nova realitat amb la voluntat d’aportar valor al moment excepcional actual tot descobrint els valors naturals i culturals del municipi o activitats que promouen el benestar. Un conjunt que s’afegeix al conjunt lúdic del municipi que ofereix gràcies a la iniciativa privada parcs aquàtics, d’atraccions i d’aventures; multicinema, bowling, min golf, activitats nàutiques i esportives (golf, pàdel, piscina, etc.).

De les activitats programades per als primers mesos d’estiu s’han posposat el Festival Propers de Castell d’Aro de proximitat d’intèrprets emergents o consolidats, el Festival Xalaro d’Espectacles Familiars o el Gran Castell de Focs de Sant Joan, la Gran Cantada d’Havaneres a Cavall Bernat i el festival Desemboca de rock’n’roll de Platja d’Aro o el Festival Internacional de Música de S’Agaró. Tampoc es durà a terme el Mini Club de la Platja Gran, la dinamització comercial nocturna Magic Night, el Mercat Medieval de Castell d’Aro, ni les festes populars de barri de la Urbanització Dalmau i dels Veïns del Ridaura.

Es. manté el programa d’exposicions d’art al Castell de Benedormiens: Glòria Muñoz (4 de juliol-2 d’agost), Navarro Vives (8 d’agost-27 de setembre) i Montesol (3 d’octubre-22 de novembre); i també amb la doble mostra d’Angel Camino a la Masia Bas amb gravats i escultura (18 de juliol-13 de setembre) i al Parc dels Estanys amb peces escultòriques de gran format a l’aire lliure (18 de juliol-7 de febrer de 2021). Les Nits de Jazz es traslladen de la Platja Gran al Palau d’Esports i Congressos amb seient i un aforament de 500 persones els divendres 3, 17 i 31 de juliol i 7 i 21 d’agost (cal recollir invitació prèviament). El festival FestiSurf Costa Brava de moment es manté programat pel dissabte 19 de setembre. També es programaran amb nous formats i canvis d’emplaçaments algunes actuacions i activitats de les Festes Majors de S’Agaró i de Platja d’Aro i el programa d’audicions de sardanes per escoltar i cantades d’havaneres de petit format.

També es manté el programa de dinamització Estiueja a la Biblio! amb tallers i sessions de contes a diferents emplaçaments municipals, el programa de visites guiades amb noves propostes, i les activitats i tallers familiars al Passeig Marítim que s’ofereix en el marc del programa de Turisme familiar. A nivell esportiu s’ha programat una nova edició de la Vall d’Aro Run Series amb tres curses que també s’adaptaran a la nova realitat amb sortides esglaonades i cronometrades: Cursa lineal Camí de Ronda (26 de juliol), Cursa Nocturna de Castell d’Aro (29 d’agost) i La Clàssica de Platja d’Aro  (20 de setembre) i les ja tradicionals caminades nocturnes, que es portaran a terme amb un canvi de format, que permeti la seva celebració sense les habituals aglomeracions d’altres edicions. En línia es desenvoluparà el Torneig Internacional de Gimnàstica Rítmica de Platja d’Aro, que es complementarà amb una Màster Class presencial un diumenge al matí. Activitats que s’afegeixen a l’oferta de turisme actiu del municipi, que acull estades esportives com el torneig femení de la lliga de tennis al Club de Tennis d’Aro o el Campus de Bàsquet.

Les noves propostes i modalitats es van estrenar el dissabte 20 de juny amb l’emissió en pantalla gegant a l’aparcament municipal de la Masia de l’òpera Carmen de Bizet. El dia que s’hauria fet la Gran Cantada d’Havaneres a Cavall Bernat (dissabte 11 de juliol) es retransmetrà per Televisió Costa Brava un resum de les millors actuacions dels darrers anys. S’ampliarà l’oferta de turisme familiar amb sessions d’hipopressius, i diferents propostes de ioga algunes a nous espais amb encant del municipi. Amb el fil conductor de donar a conèixer espais d’interès cultural i natural del municipi, s’oferiran també  experiències que el visitant podrà gaudir-ne en qualsevol moment de la seva estada, com la nova gimcana familiar d’en Xalarí que recorrerà els tres nuclis del municipi, i que complementarà els tres itineraris que ja existeixen, i que un cop complerts són reconegudes amb un obsequi que es pot recollir a l’Oficina de Turisme. També gràcies a l’aplicació i lloc web Natura Local es poden gaudir de sis rutes i passejades per diversos espais naturals del municipi i altres itineraris que s'oferiran a través de la plataforma Wikilok.