• dissabte, 06 de de juny de 2020

COMPLETEN ELS GUARDONS LA CARNAVALESCA (DISFRESSA) I MAR I MUNTANYA (1A PARTICIPACIÓ)

LA CARNAVALESCA I ELS 4 GATS (CARROSSES), LES TREMENDES (COMPARSA), I QUI ENS HA ENREDAT? I A TU QUÈ T’IMPORTA (LOCAL) COLLES GUANYADORES DE LA GRAN RUA

Colabora
Colabora

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d’Aro 2020 va aplegar ahir dissabte 22 de febrer un conjunt de 79 colles: 11 al matí en modalitat d’exhibició i 65 a la tarda en modalitat de concurs, de 16 poblacions de les comarques de Girona amb gairebé 5.000 figurants  i acompanyades per les tres colles dels Reis Carnestoltes de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro (totes tres fora de concurs) i de desenes de milers d’espectadors als carrers. Un cop tancada la valoració del jurat, les colles guanyadores han estat: La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (Carrossa Gran), Els 4 Gats de Sant Feliu de Guíxols (Carrossa Petita), Les Tremendes-Casa Cultural d’Andalusia d’Olot (Comparsa), Qui ens ha enredat? i I a tu què t’importa (ex aequo Colla Local), La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (Disfressa) i l’Associació Amics del Carnaval Mar i Muntanya de Santa Cristina d’Aro (Primera participació -guardó únic-).

Carrossa Gran: La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (1a-500 punts), La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts (2a-409), Mar i Muntanya de Santa Cristina d’Aro (3a-407), Penya Carnavalia La Garrotxa d’Olot (4a-401) i Penya G de Sant Feliu de Guíxols (5a-390). En Carrossa Petita han estat premiats: Els 4 Gats de Sant Feliu de Guíxols (1a-411 punts), Els Esperits de Sant Feliu de Guíxols (2a-394), Uhhhhh Que Xungo de Sant Feliu de Guíxols (3a-381 punts), I a tu què t’importa de Castell-Platja d’Aro (4a-380) i Sense Vàlvules de La Bisbal d’Empordà (5è-357).

Comparsa: Les Tremendes-Casa Cultural d’Andalusia d’Olot (1a-246 punts), Els Emmaskarats d’Olot (2a-235), Colla Tramuntana de Sant Feliu de Guíxols (3a-231),  Trapelles de La Bisbal d’Empordà (4a-221) i Petard@s de Sant Feliu de Guíxols (5a-216). Colles Locals de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró: ex aequo Qui en ha enredat? i I a tu què t’importa? (1a-380 punts), Somos los que Somos (2a-374), Els Pimpons (3a-359), La Xalana del Port (4a-332) i Descarrilats (5a-295). Disfressa (compatible amb totes les categories anteriors): La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (1a-50 punts), ex aequo Blaus i Cia. de Santa Cristina d’Aro, Somos los que Somos de Castell-Platja d’Aro i Gínjols d’en Bas d’Olot (2a-44), La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts (3a-43), ex aequo Petard@s de Sant Feliu de Guíxols i Kinbedeball de Salt (4a-42), i ex aequo Mar i Muntanya de Santa Cristina d’Aro, Els Al·lots d’Olot i Tramuntana de Sant Feliu de Guíxols (5a-41 punts). Millor colla participant per primera vegada al Carnaval de Platja d’Aro (guardó únic): Associació Amics del Carnaval Mar i Muntanya de Santa Cristina d’Aro.

Amb les seves valoracions, el jurat, seguint criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l’animació ha repartit els guardons valorats en 8.000 euros, premis lliurats la mateixa nit de dissabte en el transcurs del ball popular al Palau d’Esports i Congressos. L’Enterrament de la sardina, el proper dimecres 26 de febrer (19.30 h), tancarà els actes del 43è Carnaval amb la tradicional concentració, cercavila i sardinada popular per iniciar el dol de la Quaresma.