• diumenge, 09 de d’agost de 2020

La Cambra de Sant Feliu acull la primera Fira de Xampanys

fira_xampany2019
fira_xampany2019

La Casa Patxot, seu de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, ha acollit aquesta tarda una primera edició de la Fira de Xampanys, promoguda i organitzada per l’Associació Turística Guixolenca (ATG) i el celler local Ca l’Àngel, amb la participació de 8 distribuïdors de les respectives marques franceses. Unes 400 persones hi han participat, repartides en dos torns per la limitació d’aforament, i han tingut ocasió de tastar les diferents referències i conèixer detalls sobre el procés d’elaboració i les varietats de raïm que s’empren en la producció. Les invitacions, gratuïtes i repartides en els darrers dies, s’havien exhaurit amb antelació.

Les vuit marques representades han estat Bollinger, Henri Abelé, Forget-Brimont, Louis Roederer, Pommery, Lanson, Veuve Clicquot Ponsardin i Taittinger, que a banda de les referències per al tast han pogut presentar altres productes en catàleg, amb vista a la campanya de Nadal. Els assistents també tenien opció d’accedir a ofertes, promocions i paquets especials. És la primera fira centrada en la producció de xampany que s’organitza a les comarques gironines, i la voluntat de l’ATG és que tingui continuïtat.

Molts dels participants, en paral·lel als tastos, destacaven l’oportunitat que l’esdeveniment els ha ofert per descobrir l’interior de la Casa Patxot, a més de la col·lecció històrica de peces rellotgeres exposades permanentment a les dues sales de l’Espai dels Rellotges, a la planta baixa de l’edifici.