• diumenge, 07 de de juny de 2020

El Baix Empordà organitza diverses activitats per a la Diada de l’11 de setembre

destacat_Cartell-11-de-setembre-2018-e1535976605960
destacat_Cartell-11-de-setembre-2018-e1535976605960

La comarca del Baix Empordà s’ha preparat per celebrar la Diada Nacional de Catalunya d’aquest 11 de setembre. Ara per ara, encara falten poblacions per explicar què faran durant la Diada.

Tot i que l’acte que ha organitzat l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, sigui a Barcelona; al Baix Empordà també hi ha altres activitats.

Castell – Platja d’Aro

Dimarts 11 de setembre a les 11.30 h a la Plaça Lluís Companys de Castell d’Aro es farà un acte institucional amb ofrena floral i l’actuació de la Coral de la Vall d’Aro; i coincidint amb la Festa Major de la vila, passejada en bicicleta des del Parc de l’Estació, a partir de les 10 h, fins a la Font Picant, amb esmorzar popular per a tots els participants. Alhora, a la Plaça de l’Ajuntament de Platja d’Aro, hi haurà una trobada de col·leccionistes de Xapes de Cava durant tot el matí, des de les 9 fins a les 14:00h.

Santa Cristina d’Aro

La plaça del President Irla, a la zona de la Teulera de Santa Cristina d’Aro, és l’espai triat per l’Ajuntament per commemorar la Diada de Catalunya. Els actes programats per aquesta celebració començaran a les 20:15h amb un concert de cant coral amb l’agrupació local Santa Cecília. Mitja hora més tard, hi haurà els parlaments de les autoritats públiques. En acabar, a les 21:00h, actuarà la colla castellera Els Minyons de Santa Cristina, que aixecarà un pilar. Seguidament, actuarà el grup d’havaneres Terra Endins, que oferiran un concert d’unes dues hores. A la mitja part de les havaneres, hi haurà repartiment de cremat.

Sant Feliu de Guíxols

A Sant Feliu l’acte de la diada coincidirà amb part de la celebració del cap de Setmana Jove del municipi. De fet, diumenge hi ha organitzats diversos concerts per Jovent Republicà, dins d’aquest certamen. Diumenge a les 21:30h hi haurà la marxa de Torxes per la Independència. Organitzada per l’associació Guíxols Decideix i sortiran des del Salvament. El dimarts els actes començaran a les 9h amb una ofrena floral a la Tomba del President Josep Irla al cementiri del poble. Després a les 10:00h fins a les 12h, es farà un portes obertes de la Sala de Plens de l’Ajuntament per visitar la Senyera de Rafael Patxot. Una hora després, a les 11:00h, hi haurà la lectura del manifest, davant de l’Ajuntament i a les 13:00h, es farà una ofrena al bust de Josep Irla i es llegirà el manifest, a la Rambla de la Generalitat.