• Miércoles, 17 de julio de 2019

Avui, 4 de febrer, es commemora el Dia Mundial del Càncer

dia-mundial-contra-el-cancer
dia-mundial-contra-el-cancer

Avui, 4 de febrer, es commemora el Dia Mundial del Càncer, una jornada per conscienciar la societat sobre l’impacte 

de la malaltia i la importància de combatre-la. S’estima que un de cada dos homes i una de cada tres dones desenvoluparan càncer al llarg de la vida.

El 2018 s’estima que es van diagnosticar a Catalunya més de 36.500 nous casos de càncer, segons les últimes dades recollides pel Pla Director d’Oncologia. Els tres càncers més freqüents en homes són els de pròstata, còlon i recte, i pulmó, i en dones, els més comuns .són el de mama, el de còlon i recte, el de cos uterí i el de pulmó.


El càncer a Catalunya 2013-2017

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha publicat un nou informe breu que analitza l’evolució d’algunes xifres del càncer a Catalunya entre els anys 2013-2017. De l’informe sobresurt l’estudi que analitza els tractaments relacionats amb el càncer finançats pel CatSalut i destaca la tendència creixent en el nombre de pacients intervinguts quirúrgicament. Concretament l’any 2017 es van intervenir 35.890 pacients.

En el mateix període s’observa un important increment del nombre de pacients tractats amb quimioteràpia. En aquest sentit, durant el 2017 es van tractar 31.350 persones. El nombre de pacients tractats amb radioteràpia s’ha mantingut força estable amb uns 14.000 pacients l’any.