• diumenge, 09 de d’agost de 2020

“EL 2019 SEGUIM TREBALLANT PER AVANÇAR I AIXÍ:”

1 de desembre. Dia Mundial de la Sida

dia-mundial-sida-2019
dia-mundial-sida-2019

Consolidar un gènere de qualitat, oferir eines per a la prevenció, facilitar la detecció i el tractament, progressar en la recerca i la innovació i garantir la no discriminació.

Des de fa més de 30 anys, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida.

Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut es suma a aquesta diada per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, fent difusió de les estratègies que estan a l’abast de la població per fer front a aquesta infecció i també elaborant un comunicat conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

Aquest any, sota el lema ”Ni estigma ni discriminació” volem compartir la necessitat de vetllar pels drets de les persones amb VIH. És responsabilitat de tots garantir aquets drets. Llur manca empitjora la qualitat de vida i la salut, produeix desigualtats en l’accés a serveis socials, jurídics i sanitaris, al mercat laboral i a l’habitatge entre d’altres.

El dret a viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH, ve acompanyat del deure de treballar per aconseguir-ho. Aprofitem aquesta commemoració per reflexionar i afegir-nos a un esforç conjunt que ens doni respostes positives per a totes les persones.