• diumenge, 29 de de març de 2020

El mirador de Rius i Calvet pot estar restablert en 4 o 5 mesos

operaris netegant platja després del glòria_opt
operaris netegant platja després del glòria_opt

El temporal "Glòria" que ha patit tot Catalunya durant la setmana del 21 fins al 24 de gener, ha estat extremadament perjudicial a tot arreu; sortosament a Sant Feliu de Guíxols l'afectació ha estat molt menor respecte altres poblacions. Els danys s'han focalitzat en dos grans àmbits: la platja i riera de Sant Pol i la part final de l'espigó, el mirador de Rius i Calvet. L'alcalde ha anunciat que el mirador pugui estar restablert en els pròxims 4 o 5 mesos. 
El divendres 24 de gener, han començat les feines de netege de la gran platja guixolenca i diumenge, 26 de gener, l'agrupació Pulseres Verdes, també farà una actuació, per tal de retirar com més aviat millor totes les deixalles que hi ha arrossegat l'aigua.

El primer focus d’actuació és deixar netes i segures les vies urbanes, carreteres i vials, retirant els elements més grans, vàren asegurar a l’Ajuntament. La riera i platja de Sant Pol ha estat afectada per gran onades i la riera taponada, ha estat afectada en les passeres de fusta, així com a les escales de l’extrem més pròxim a Sant Feliu, arribada de sorra als carrers i, la sorra de la platja ha taponat l’accés al mar de la riera. En el desembossament de la riera ja s’hi ha anat treballant de forma puntual i, ara, ja s’aborda la fase més decisiva. El camí de ronda i els seus accessos també han tingut afectacions de diversa consideració.