• Dilluns, 27 de Maig de 2019

L’Ajuntament de Cassà revalida el Segell Infoparticipa amb un 100% de transparència per la informació penjada al seu web municipal

ajuntament cassa de la selva
ajuntament cassa de la selva

És el quart any consecutiu que l’Ajuntament de Cassà obté aquest reconeixement atorgat per un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Cassà és un dels dos únics municipis de les comarques gironines  que han obtingut el reconeixement del 100% de transparència per la informació penjada als seus webs municipals.

L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per quart any consecutiu el reconeixement del 100% de transparència per la informació del web municipal (www.cassa.cat)una valoració feta per l’Informe Infoparticipa que elabora i atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Cassà i Llagostera han estat els dos únics municipis de les comarques gironines reconeguts amb el 100% de transparència.

L’avaluació del LPCCP d’enguany ha mantingut els mateixos 52 indicadors que l’edició anterior, tots ells basats amb els ítems previstos per la llei de transparència. Enguany s’ha valorat especialment la veracitat, l’objectivitat, l’actualització constant i el fet que la cerca de la informació sigui fàcil, comprensible, àgil i ràpida per a les persones que la vulguin consultar.

Sobre el Segell Infoparticipa

El Segell Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i que des de l’any 2012 avalua la informació publicada als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat informativa. La seva principal eina és el Mapa Infoparticipa, un mapa georeferenciat amb les fitxes corresponents de cada entitat en el qual es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l’equip d’investigació amb la informació dels webs corporatius. El reconeixement del Segell Infoparticipa defineix uns criteris bàsics sobre la informació que s’ha de publicar i promou l’interès per millorar l’accés a la informació pública i el bon govern.

El lliurement dels guardons serà el proper 13 de març a les 17.30h a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.