• Sábado, 20 de julio de 2019

LA SEVA TESI INCORPORA LA RESTAURACIÓ EN COMPTES DEL CÀSTIG EN L’ÀMBIT ESCOLAR.

LA GUIXOLENCA MÓNICA ALBERTÍ PREMIADA PER LA CONSELLERIA DE JUSTICIA

Monica premi_opt
Monica premi_opt

Demà la psicòloga Mónica Albertí, filla de Sant Feliu de Guíxols, rebrà el premi més important dels anomenats ADR (Restauració Alternativa de Conflictes en les seves sigles angleses) que concedeix la conselleria de Justícia en l’àmbit de la mediació.

Mónica Albertí ha treballat en tasques de mediació en l’àmbit penal i comunitari a la ciutat de la Justícia i actualment col·labora  amb les universitats Blanquerna i de Barcelona i assessora escoles en mediació.

 

             El seu treball “Cap a una escola justa” té per objecte promoure la gestió positiva de les relacions i el conflicte per reduir l’absentisme,  les expulsions, prevenir l’assetjament i millorar el clima escolar. Es basa en les experiències recollides per l’autora en el terreny de la mediació en el Regne Unit, on va estar investigant durant un curs. La tesi proposa un programa de formació del professorat per superar l’ús del càstig i millorar el clima de convivència a les escoles. Vol obrir la via a una justícia encaminada a la restauració del dany i a les relacions en comptes de fer-ho a traves del càstig.

 

            El lliurament dels premis de Resolució Alternativa de Conflictes el farà demà la consellera Ester Capella al Centre d’Estudis i Formació Especialitzada a les 6 de la tarda.