• Miércoles, 17 de julio de 2019

L’OPERACIÓ VA ACABAR AMB EL DECOMÍS DE 8.500 PLANTES I LA DETENCIÓ DE DUES PERSONES

Els Mossos duen a terme un macro operatiu sobre les plantacions il•legals de marihuana a l’Alt Empordà

Alt
Alt

Els Mossos d’Esquadra, arran d’una investigació iniciada fa mesos sobre les plantacions il·legals de marihuana a tot l’Empordà, han dut a terme un macro operatiu de quatre dies amb l’objectiu de localitzar i requisar aquests cultius, a la llera del riu Fluvià, amagats entre la vegetació, en cinc municipis diferents. La darrera intervenció va tenir lloc el passat 8 d’agost, durant la qual es van trobar dues persones dormint en la localització amb una escopeta, diversos telèfons mòbils, 100 plantes en procés d’assecament, dos quilos de cabdells de marihuana i la pròpia plantació.

Els dos detinguts, que tenien entre 27 i 38 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de figueres, realitzaven tasques de vigilància, manteniment i conreu de les plantacions. Ambdós van ser acusats per un delicte contra la salut pública i tinença il·lícita d’armes i van passar 10 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.

Altres operacions dins d’aquesta campanya són les que van tenir lloc el 6 d’agost, quan es va trobar la primera plantació al terme municipal de Navata, amb 931 plantes, i la segona amb 278 a Cabanelles. L’endemà, a la població de Pontós, es va desmantellar una plantació amb 2.667 plantes i un assecador amb 620. Aquell mateix dia, en una finca propera a la localitat de Vilajoan (Garrigàs) es van localitzar dues plantacions, amb 820 plantes una i l’altra 210 plantes.

Finalment, el 8 d’agost al nucli rural d’Arenys d’Empordà es van trobar dues plantacions més, de 620 plantes i una altra de 540 plantes, i el 9 d’agost es va finalitzar l’operatiu amb el desmantellament de cinc grans plantacions més, enmig de camps al municipi de Garrigàs, les quals contenien 1.880 plantes de marihuana.

D’aquesta manera, en total l’operatiu va acabar amb el decomís de més de 8.500 plantes de marihuana, les quals segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri d’Interior, podrien estar valorades en 114.000 euros. Els agents van comptar amb la participació del servei d’helicòpter dels mossos, l’Hèlix, el qual va ser essencial per la localització dels espais, efectius de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació.