• divendres, 05 de de juny de 2020

Carta oberta enviada a tots els socis i simpatitzants Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols:

Barana-tatxada
Barana-tatxada

La Junta dels Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols, volem recordar-vos que va ser l'any passat, en motiu de les Jornades Internacionals del Patrimoni, que vàrem posar de manifest la riquesa de l'obra de l'arquitecte Joan Bordàs.

Dins la confecció d'aquesta memòria, vàrem veure que no tots els elements dissenyats per l'arquitecte estaven catalogats i, per tant, protegits.

A rel d'aquest fet, alguns dels representants polítics a l'Ajuntament han valorat aquest llegat i han demanat al Govern Local la immediata catalogació dels elements creats per Bordàs, que encara no ho estan i que són dignes de protecció contra possibles destruccions. (L'última, l'enderroc dels balcons sobre la platja a la barana del passeig Rius i Calvet, ara fa quatre mesos).

La resposta del grup del Govern (TxSF-PSC-ERC), ha estat la no admissió d'aquesta necessitat, i deixar per més endavant aquesta catalogació.

Per aquest fet, lamentem aquesta determinació i fem públic el nostre malestar per la poca sensibilitat envers una obra paisatgística que, fins ara, ens identifica.