• dissabte, 17 de d’agost de 2019

Accident marítim a la Platja Gran de Platja d’Aro per avaluar l’efectivitat dels cossos d’emergències

simulacre_Platja_Gran
simulacre_Platja_Gran

El simulacre ha aixecat una gran expectació entre els banyistes

Aquest matí s’ha simulat a la Platja Gran de Platja d’Aro, a l’altura del carrer Miramar a la part central de la platja, l’explosió del motor d’una embarcació amb 3 tripulants a bord. Un accident marítim que ha permès posar a prova el temps de reacció, la coordinació o l’efectivitat dels cossos d’emergències. Llevat dels responsables del simulacre,  els equips que han intervingut en el rescat no tenien coneixement de la simulació.

Els membres dels diferents cossos s’han hagut d’enfrontar una explosió fictícia que ha deixat un ferit molt greu amb una fractura a la cama dreta i cremades, una altra persona greu amb cremades al 25% del seu cos i un tripulant de l’embarcació lleu amb un atacat d’ansietat.

Mentre el Servei de Salvament de ProActiva atenia els dos ferits greus, la persona amb cremades en una quarta part del seu cos, un cop a la sorra, ha entrat en parada cardiorespiratòria. En paral·lel, l’embarcació de la Policia Local s’ha fet càrrec de l’afectat lleu.

Simultàniament s’ha produït un abocament d’hidrocarburs al voltant de l’embarcació accidentada. El vessament ha obligat a activar el Servei de Neteja d’Aigua i s’ha acordonat una zona de prohibició de bany. Salvament Marítim s’ha fet càrrec del remolcament de l’embarcació.

Un cop s’ha desactivat el dispositiu i s’ha donat per acabat el simulacre, els diferents responsables dels diferents cossos de seguretat i emergències han posat en marxa el procés per avaluar la intervenció de cada cos per detectar quins aspectes són millorables.